Radionice za roditelje- promjena mjesta i vremena održavanja

 

uskličnikRADIONICE ZA RODITELJE

 

PROMJENA VREMENA I MJESTA ODRŽAVANJA RADIONICA

Poštovani roditelji, 

pozivamo Vas da nam se priključite na interaktivnim radionicama za uspješnije roditeljstvo. Nije obavezno sudjelovanje u svim radionicama, već nam se slobodno priključite prema vlastitom interesu. Teme su sljedeće:

 

š 10.04.2014. Dječje potrebe i rješavanje problema u odgoju

š 17.04.2014. OTKAZAN TERMIN!!!

š 24.04.2014. Stilovi roditeljstva – različiti pristupi odgoju djeteta

š 08.05.2014. Priprema za školu

š 15.05.2014. Privrženost – kako ostvariti topao odnos s djetetom?

š 22.05.2014. Kako se igrati s djetetom?

š 29.05.2014. Zdravlje djece i prevencija bolesti

š 05.06.2014. Kako reći NE? Postavljanje granica u odgoju

Voditelji radionica: ravnateljica Gordana Lešin, pedagoginja Antonija Bošnjak, rehabilitatorica Iva Čulek, logopedinja Tamara Galunić, psihologinja Eva Jagić Vasilić, zdravstvena voditeljica Jadranka Milivojević

Radionice će se održavati četvrtkom, u Centralnom objektu vrtića (Sachsova 5), u sobi odgojne skupine Butterflies (treća vrata desno od glavnog ulaza), s početkom u 16:30 sati. Veselimo se Vašem dolasku!

Bili smo na izletu u Eko park Kraš

20140410_123307pogačaDana 10.04.2014. djeca iz odgojnih skupina Butterflies, Lavići, Ribice, Zečići i Zvončići posjetila su Eko park Kraš.

Po samom dolasku, dočekali su nas srdačni animatori koji su nam objasnili raspored aktivnosti te nas počastili kraš expresom i keksima. Nakon kratke okrijepe, krenuli smo posaditi drvo šljive na koju smo stavili oznaku kako bi mogli pratiti njezin rast. Nakon vožnje vlakom, u šetnji posjedom, promatrali smo i razgovarali o mnogim životinjama: magarcima, konjima, ponijima, patkama, kozama, ovcama, jelenima… Izradili smo i domaću pogaču koju su ispekli ispod peke te nam je poslužili uz ručak. Organizirane su nam bile brojne aktivnosti: alka, mužnja krave, gađanje kolutom, kolo sreće, jahanje mehaničkog konja, skakanje na trampolinu, nogomet, vožnja čamcem, potezanje užeta. Na samom kraju našeg izleta, organizirana je potraga za blagom u kojoj se tražio kovčeg pun raznih slastica koje je sretni dječak podijelio sa svom ostalom djecom. Nakon prekrasnog i ispunjenog dana, na putu do vrtića svladao nas je umor!!

Izjave djece:

Arlina: „Nikad nisam vidjela ovaj svemir, mislim Krašograd! Ovo je ko Božić, vidi ovaj vodopad!“

Arlina: „Dobila sam diplome iz vrtenja majmuna i još ono s kopljem. I čoksu sam dobila.“

 

1. radionica za roditelje – promjena mjesta održavanja

Poštovani roditelji,

Prva radionica za roditelje na temu: “Dječje potrebe i rješavanje problema u odgoju” održat će se u prostorijama odgojne skupine Butterflies (3. vrata desno od glavnog ulaza Centralnog objekta), a ne u dvorani vrtića, kako je ranije najavljeno. Vrijeme radionice ostaje nepromijenjeno (10.04.2014. u 16:30).

Stručni tim vrtića

Pozivamo vas na radionice za roditelje!

Roditeljska uloga jedna je od najvažnijih, najzahtjevnijih i najodgovornijih uloga s kojom se u životu nosimo. U sebi sadrži mnoge vještine kojima nas nitko ne uči. Često je izvor velikog veselja, ali i velike frustracije. Na radionicama zajedno otkrivamo kako biti odgovoran, uspješan roditelj. Ne postoje recepti za uspješno roditeljstvo, ali postoje brojne mogućnosti koje možemo isprobati ukoliko naši napori ne donose očekivani rezultat.

Poštovani roditelji,

pozivamo Vas da nam se priključite na interaktivnim radionicama za uspješnije roditeljstvo. Nije obavezno sudjelovanje u svim radionicama, već nam se slobodno priključite prema vlastitom interesu. Teme su sljedeće:

š 10.04.2014. Dječje potrebe i rješavanje problema u odgoju

š 17.04.2014. Stilovi roditeljstva – različiti pristupi odgoju djeteta

š 24.04.2014. Priprema za školu

š 08.05.2014. Privrženost – kako ostvariti topao odnos s djetetom?

š 15.05.2014. Kako se igrati s djetetom?

š 22.05.2014. Zdravlje djece i prevencija bolesti

š 29.05.2014. Kako reći NE? Postavljanje granica u odgoju

Radionice će se održavati u dvorani Centralnog objekta vrtića (Sachsova 5), četvrtkom, s početkom u 16:30 sati. Veselimo se Vašem dolasku!

Bili smo u šetnji Gornjim gradom!

1280px-Antun_Gustav_Matoš_statueU utorak 25.03.2014. starije odgojne skupine išle su u šetnju Gornjim gradom. Autobus nas je ostavio kod katedrale od koje smo se uputili prema tržnici Dolac. Tamo smo vidjeli tradicionalne drvene igračke i puno štandova sa svježim voćem i povrćem. Hodajući dalje došli smo do kipa Petrice Kerempuha koji se nalazi na malenom trgu gdje se prodaje razno cvijeće. Spustili smo se do Tkalčićeve ulice, pa preko Krvavog mosta i Radićeve ulice došli do Kamenitih vrata. Nastojali smo biti tihi jer su se ljudi molili i palili svjećice, a mi smo promatrali majku Božju od Kamenitih vrata, zaštitnicu grada Zagreba. Zatim smo prošli pokraj Hrvatskog sabora i došli do velikog trga na kojem je veličanstvena Crkva svetog Marka. Kada smo proučili krov, vrata i zanimljive ornamente na prozorima i fasadi, uputili smo se prema Crkvi svete Katarine, a na putu do nje vidjeli smo mnoge galerije i muzeje. U njezinoj blizini nalazi se kula Lotrščak koja gleda na cijeli Zagreb, a s prozora viri cijev slavnog Gričkoga topa. Imali smo prekrasan prizor, cijeli Zagreb na dlanu.

Na Strossmayerovom šetalištu, sjeli smo i odmorili na klupicama, popili smo sok i pojeli ukusne kekse. Uživali smo u prizoru na uspinjaču. Imali smo vremena i za igru, pa smo se zajedno s drugim skupinama igrali. Šetajući se dalje po Strossmayerovom šetalištu došli smo do klupice na kojoj neumorno sjedi kip A.G. Matoša, našeg poznatog književnika.Na kraju šetnice nalazi se ograda po kojoj su zaključani mnogi lokoti. To su stavili zaljubljeni parovi kako bi njihova ljubav bila zaključana i vječna. Od tamo se vidjela prekrasna panorama na katedralu.

Spuštajući se po stepenicama i puteljku, zapazili smo malenu vjevericu koja je skakala po krošnjama. Nije nas se bojala, štoviše bili smo joj interesantni, koliko i ona nama. Izvela je pravu malu predstavu za nas zajedno s vranama. Jednom jako uskom ulicom opet smo izašli na Radićevu ulicu koja nas je zatim odvela do trga bana Josipa Jelačića. Na trgu je bilo jako puno ljudi. Mnogi su čekali svoj tramvaj. U prolazu smo stali i kod Manduševca na kojem su se osvježavali golubovi. U povratku prema katedrali, spazili smo veliku maketu Zagreba na kojoj smo onda tražili sve one znamenitosti koje smo vidjeli toga dana. Prije ulaska u autobus i povratka u vrtić, svratili smo i u samu katedralu gdje smo vidjeli prekrasan vitraj, oltar i grobnicu sveca Alojzija Stepinca.

Izjave djece:

Katarina: Na Gornjem gradu vidjeli smo crkvu koja se zove kao ja. To je Crkva svete Katarine.

Hanna: U šumici smo vidjeli vjevericu.

Borna: Kuće na Gornjem gradu izgledaju staro.

Najava izleta u Eko park Kraš

cms_page_text_121Poštovani roditelji,

10. i 11. travnja djeca našeg vrtića, koja su navršila pet godina, imaju mogućnost odlaska na izlet u Eko park Kraš. Park se nalazi na svega 20 – ak minuta od Zagreba i nudi mnoštvo edukativno – zabavnih i rekreacijskih sadržaja prilagođenih dječjem uzrastu. Cijena aranžmana je 155 kuna po djetetu, koje je potrebno uplatiti do 7. travnja 2014. Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da se obratite odgojiteljima.

Stručni tim vrtića

Šetnja Gornjim gradom

Poštovani  roditelji,

24.03.2014. (ponedjeljak) i 25.03.2014. (utorak) planiramo odlazak djece s navršenih pet godina starosti u šetnju Gornjim gradom. Cijena prijevoza iznosi 20 kuna po djetetu. Djeca će ovim putem iz prve ruke vidjeti znamenitosti i ljepote našega grada. Za dodatna pitanja obratite se odgojiteljima.

Hvala na razumijevanju!